Nimi: Laurier Rose
Sijainti: Finland

Olen Puutarhafriikki... Hurahdin, kun ostimme oman talon vuonna 2001. Rakastan lukemista, erityisesti fantasiaa. Myös musiikki on lähellä sydäntäni. Olen luonteeltani lähinnä ENTJ, joten sovin hyvin opettajaksi. ;)

maanantaina, joulukuuta 25, 2006

PAKINAPERJANTAI: Metsä kutsuu

Lapsuusmuisto herahti (saako muistosta sanoa "herahti"?) taasen mieleen sanasta "metsä". Nythän on niin, että Laurierin isä on innokastakin innokkaampi sienestäjä. Voisipa häntä jonkun mittapuun mukaan fanaatikoksikin sanoa.

Isä lähes halkeaa edelleen ylpeydestä muistellessaan lapsiensa, siskon ja sen veljen, suoriutumisesta sieninäyttelyssä - tunsimmehan aina kaikki sienet näyttelylautasilla. Ei ehkä kannattaisi tässä mainita, että sisko ja sen veli osasivat lukea sangen varhain, ja joka lautasella oli nimilaput...

Voi niitä viikonloppuja, kun koko perhe pakattiin autoon. Ajettiin turkoosi Toyota auringossa (tai sateessa) kiillellen jonkun metsän reunaan ja kipitettiin sienikorit keikkuen metsän satoa keräämään.

Laurierin sienikori jäi usein melko tyhjilleen. Ketä kiinnostaa limanuljaskat, kuusilahokat, lampaankäävät, nuijakuukuset ynnä muut kummajaiset, kun mustikoita ja metsämansikoitakin on? No, nuijakuukunen ja känsätuhkelo kiinnostivat marginaalisesti, onhan niillä hupaisa nimi.

Metsä kutsuu kuitenkin. Muutinpa metsän vierennkin perheineni. Joku siinä viehättää, vaikkei usein tule siellä käveltyäkään.

Jälkimmäinen kuva on Hannu Hutun albumista. Ensimmäinen on omasta Flickr-albumista.

Tunnisteet:

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Niin, kiitos tarinasta ja oikein hyvää ja rauhallista joulua! =)

13:11  
Blogger Salka said...

Hauska muistelo menneestä, kiitos hyvästä pakinasta!

23:40  
Blogger Laurier Rose said...

Kiitos kiitos!

Olin pois netistä lähes koko ajan... Selittänee kommentin hitautta. :p Tarvitsin vähän lomaa....

Hyvää uutta vuotta näin jälkijunassa! Palailen pakinoimaan, kunhan herään taas arkeen. :)

22:17  

Lähetä kommentti

<< Home