Nimi: Laurier Rose
Sijainti: Finland

Olen Puutarhafriikki... Hurahdin, kun ostimme oman talon vuonna 2001. Rakastan lukemista, erityisesti fantasiaa. Myös musiikki on lähellä sydäntäni. Olen luonteeltani lähinnä ENTJ, joten sovin hyvin opettajaksi. ;)

maanantaina, joulukuuta 04, 2006

PAKINAPERJANTAI: Yhtä juhlaa

Päiväkodin pikkujouluissa tapahtuu:

Herrat A ja B rakentavat legoilla. Herra C ruiskaisee kaikki legot kirkuen pitkin lattioita ja on oikein onnellinen suorituksestaan. Herra C:n äiti hakee pienokaisensa pois hyväntahtoisesti hymyillen: "Äläs nyt noin kovaa. Ota karkkia tästä. Äiti antaa." Herrat A ja B siivoavat jäljet muutaman aikuisen avustuksella.

Sillä välin alakerrassa Neiti A saa kilarit, sillä hän sai käteensä väärän kaulimen piparitaikinaa varten. Taikinaakin on vähemmän kuin Herralla D vieressänsä. Neiti A:n tonttulakki lentää Äiti D:n naamalle ja neiti A kirkuu niin kovaa kuin äänijänteet antavat myöden. Ei tipu kaulinta, ei.

Naapurihuoneessa Isä D viihdyttää lapsia laulattamalla joululauluja. Hyvin se sujuukin, kunnes herrat E, F, G ja C päättävät käyttää huonetta kahden rintaman sotaan. Ehdotan mielessäni sotaoikeutta koko laumalle. Pikkuinen neiti B jää poikien jalkoihin ja loukkaa huulensa. Herrojen vanhempia ei näy missään. Komennan pojat muualle juoksemaan. Pojat katsovat hitaasti. "Kuka sää oot? Et sä voi meitä määrätä."

Huulensa loukannut itkevä pikkuinen saa eräältä äidiltä arpajaisista voittopaketin pahvisen kääreen. Pienet kasvot leviävät osittain hampaattomaan onnelliseen hymyyn ja itku unohtuu. Neito kulkee pahvipaketti hampaissaan juhlien loppuun, välillä ravistellen, välillä maistellen, välillä tarjoten aarrettaan muillekin ihailtavaksi.

Pikkuisen neidin (B) juhla on onnistunut. Kadehdin tuota tapaa katsoa maailmaa.

Tunnisteet:

10 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hauska tarina! =)

20:18  
Anonymous Anonyymi said...

Aivan valloittava!

20:21  
Blogger Allyalias said...

Pirteä tarinaa

09:20  
Blogger Hansu said...

Mahtava tarina. Lapsille juhlat ovat aina erilaisia kuin aikuisille. Pikkusiskoni nukahti vuosia siten, kun hän oli pieni kesken kakun syönnin mummun juhlissa. :) Hassuja muistoja.

13:53  
Blogger Laurier Rose said...

Kiitos kaikille! :)

Hansu, minulla on ollut pienenä kuulemma "paha tapa" ryömiä kesken juhlaa jonnekin nurkkaan tai pöydän alle nukkumaan. :D

22:10  
Blogger Liisa said...

Tämäpä oli hauska tarina. Alaotsikko jäi ensin lukematta, piti palata alkuun, kun kirjaimia tuli lisää ja lisää...

05:04  
Anonymous Anonyymi said...

Pakina täynnä elämää – ja reipasta opetusta.

Jos lastenpsykiatri kuvauksen lukisi, hän saattaisi nähdä, millaiset lapset A, B, C, D, E, F, G ovat kahdenkymmenen jne. vuoden perästä, jos mikään ei muutu. Lapset saavat temmeltää kuten tahtovat.

Joskus luin jutun, missä kerrottiin kuusivuotiaitten päivästä psykologisin termein. Oli manipulointia, vähättelyä, sadismia, hylkäämisiä, liittoumia jne. - mutta myös luontaista hyvää. Siihen suuntaan voi kasvatuksellakin vaikuttaa. Lujaa tahtoa ja viisautta se aikuisilta vaatii. On helpompi antaa karkki kuin näyttää, mitä sopii tehdä ja mitä ei ja ottaa vastaan kiukku.

*

Hampaaton neiti B taapertamassa onnellisena pahvipala suussaan tekee vaikutuksen. Hymyhetkiä päivään. Kuvaat lapset kuin ovat.

12:25  
Blogger Laurier Rose said...

Liisa, olet oikeassa. Alaotiskko voisi olla selvemmin näkyvissä. :)

Paju, totta. Onneksi ei tarvitse olla ennustamassa itse ... Työssä valitettavan usein näkee, mitä siitä seuraa, kun lapsia ei kasvateta, vaan annetaan vaan kasvaa. :-/ *tänään juuri asiasta erään äidin kanssa keskustelleena*

Voi, kun saisi omista lapsistaan sen hyvän esille.

Neiti B on kyllä valloittava tapaus livenä. ;) Hänen kommenttinsa pahvia esitellessä vaihteli sanoista "tääätä", "tätttttttääää" sanaan "täiiiitiii". :D

19:30  
Anonymous Anonyymi said...

Vauhdikas juhla, vauhdikas tarina.

06:27  
Blogger Laurier Rose said...

Tanssahteleva pantteri, niinhän se oli! :)

Inspiraatio tuli tyttären päiväkodin joulutapahtumasta. :p Sovelsin mukaellen. ;D

Pikkuneiti B oli omana itsenään, muita muokkasin. :)

18:05  

Lähetä kommentti

<< Home