Nimi: Laurier Rose
Sijainti: Finland

Olen Puutarhafriikki... Hurahdin, kun ostimme oman talon vuonna 2001. Rakastan lukemista, erityisesti fantasiaa. Myös musiikki on lähellä sydäntäni. Olen luonteeltani lähinnä ENTJ, joten sovin hyvin opettajaksi. ;)

sunnuntaina, maaliskuuta 09, 2008

Voi kopsahdus sentään.

Olipa oikein perinteinen naisten päivä: Siivosin n. 8 tuntia ja laitoin sapuskaa päälle. :DDDDD Meille tuli ranskalaisia vieraita, ja talo oli tarpeen raivata ja putsata. Päivällinen oli todella hyvä. Alkupalana oli suppilovahverkeittoa (muka-salainen resepti: alla). Pääruokana oli poronkäristystä ja jälkiruuaksi mahti marjajäädyke.

Nyt mahtuisi siivoamisen jäljiltä laittamaan ne siemenet multiin. Saisinkohan tomaatit itämään tällä viikolla?


Suppilovahverokeitto:
sieniä (paljon, jos on)
pikkusen sipulia
voita (tai margariinia)
kermaa (kuohu- tai kevyt-)
kasvisliemijauhetta

Sienet sulatetaan ja paistetaan kuivaksi. Lisätään loppuvaiheessa sipuli. Pikkusen aikaa kieräytellään pannussa, ja sitten lisätään rasva ja kuullotetaan sipulit. Lisätään vettä johon kasvisliemijauhetta. Määrä sais olla alle puolet purkin kyljen ohjeesta. Litraan vettä olen laittanut n. puoli teelusikallista.
Keitellään vartti kuplahdellen. Soseutetaan sauvasekoittimella ja takaisin kattilaan. Jos rakenne ei ole tarpeeksi muhennosmainen, tanakoidaan kattilan sisätlä esim. Maizenalla. ;) Kermaa lisätään (paljon) viitisen minuuttia ennen tarjoilua. Ei ehkä kannata kiehuttaa enää, koska kaikki kermat eivät siedä kuumentamista.


Marjajäädyke
1 dl vaaleaa siirappia (tai 1dl sokeria ja keltuainen)
1 prk maitorahkaa
2 dl sokeroitua puolukkasurvosta tai puolukkahilloa
1 pss pakastemarjoja (laitan useimmin mansikkaa)
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1rkl (tai maun mukaan) vaniljasokeria

Sekoita siirappi, vaniljasokeri, maitorahka, puolukkasurvos ja pakastemarjat keskenään kunnolla. Vaahdota kerma tanakaksi vaahdoksi ja sekoita hyvin edelliseen seokseen. Kaada pottiin ja pakastimeen yön yli.
Kannattaa ottaa pakastimesta n. 45 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele vaikka marjoilla, marengilla, kermavaahdolla tms.

Tunnisteet: