Nimi: Laurier Rose
Sijainti: Finland

Olen Puutarhafriikki... Hurahdin, kun ostimme oman talon vuonna 2001. Rakastan lukemista, erityisesti fantasiaa. Myös musiikki on lähellä sydäntäni. Olen luonteeltani lähinnä ENTJ, joten sovin hyvin opettajaksi. ;)

sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007

Hankinnat

Ilahduttavan kaunis tämä lehtoakileija, jonka heräteostoksena Kauppilasta nappasin mukaani. Ruissalosta mukaan tulleet päivänliljat "Midwest Majesty" sekä "North Star" ovat maassa. Ei mitään hajua, millaisia kukkia tekevät, mutta nimet houkuttivat. :D Samoin Ruissalosta ostetut iirikset keltakurjenmiekka (Iris pseudocorus), Iris gentius "Barbata Elatior" (lapussa violetinsininen), Iris "Red Orchid" sekä Iris Afrodite.
Google ei kaikkia noita löytänyt, mutta maassa ovat. Kamera laulaa, kunhan jonain vuonna kukkivat. ;) Sitä odotellessa.

Sainpa ystävältä valkoista lehtosinilatvaa. Kävin tarkastamassa kadunvarren sinisetkin, ja kukassa ovat. Taidan siirtää jonkun pikkutaimen pihaankin sieltä.

Tämän aamun ja alkuiltapäivän olen siivonnut pihalla. Rönsyleinikkiä piisaa taas aivan liikaa yhden ihmisen työksi. :-/ Kuskasin nypityt pois ja keräilin taas tyhjiä kukkapurkkeja (= taimiastioita) varastoon,... Kohta sataa.

Ennen sadetta joudan vielä hetkeksi pihalle. ;)

Tunnisteet: , ,

3 Comments:

Blogger jori said...

Komea tuo akilleijasi. Rönsyleinikki pitäisi manata alimpaan syöveriin, on näet vallannut meidänkin pihan. Ruissalossa on siis myös taimia myynnissä. Pitänee tehdä retki myös sinne.

19:28  
Anonymous Anonyymi said...

Heips
minä en ole jotenkin "päässyt" noiden akileijojen "makuun". Ne ei jostain syystä viehätä samalla tavalla minun silmää kuin vaikka pionit tai liljat. Myönnän kyllä, että kauniita ne on.

Rönsyleinkit - murr!

Onneksi teilläkin sataa - ei tarvitse kastella ;P

19:43  
Blogger Laurier Rose said...

Jori, terve!
Ruissalo on ilman muuta oikea löytölaari joskus. Suosittelen piipahtelemaan. Monta kertaa kesässä. Sieltä saattaa saada tilattua pistokkaita toivomistaan kasveista! Kannattaa kysellä ilman muuta. :))

Jaana, moikka!
Minulla akileijoja on siellä täällä. Siementävät melko ahkerasti nääs. ;D Tuo oli ensimmäinen ostamani... Pidän niiden lehdistöstä erityisesti. Harvinaisen symppiksiä, kun useimmat kasvit koreilevat kukillaan. Akileija on "herkkis". :)
Lempikasvini on ilman muuta lilja. Tämän rakkauven mukana sitten saan ne liljakukot! :D

20:58  

Lähetä kommentti

<< Home