Laurier Rose

Nimi: Laurier Rose
Sijainti: Finland

Olen Puutarhafriikki... Hurahdin, kun ostimme oman talon vuonna 2001. Rakastan lukemista, erityisesti fantasiaa. Myös musiikki on lähellä sydäntäni. Olen luonteeltani lähinnä ENTJ, joten sovin hyvin opettajaksi. ;)

sunnuntaina, toukokuuta 20, 2007

Diudiudiu

HeleVETINmoinen hoppu töiden kanssa. Estää niin puutarhahulluttelun kuin siitä kirjoittamisenkin. Viikon päästä tilanne lienee jo toinen. ;) Täytyy sanoa, että loma tuli sopivaan paikkaan. Olen ollut aivan totaalisen tööt koko pitkän viikonlopun. Torstain kiukuttelin (ja siivosin - tulipa ikkunatkin pestyä), perjantain nukuin ja lauantaina olo oli jo piirun kohentuneempi: kävin kahden ja puolen tunnin uimatreeneissä. Tänäänkin treenasin, tällä kertaa puolitoista tuntia. Olo on sen mukainen sitten niin... ;D

Oiva nollaus se uinti kuitenkin oli. Ei kiukuta enää, ja töiden tekeminen maistuu (ja maistuu, mutta kuitenkin...) Katson kaihoten pihaa. Sieltä nousee vaikka mitä ihanaa ihailtavaa - ja pitää painaa töitä. Taidan siirtää päättöarvioinnin tehtäväksi pihakalliolle. Samoin kokeiden laatimisen ja korjaamisen. Feng shui ja keskityn paremmin. ;D

Viikko tai kaksi, ja puutarhakirjoittelu jatkukoon!

Tunnisteet:

maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Asettelua

Esikoisen äitienpäivälahja oli itse kasvatettu basilika. Ruukku oli hienosti koristeltu. :) Inspiroiduin: keittiöön pitää saada kukkalauta! Siihen pikkuinen basilika kasvamaan.
Keskimmäisen itse tehty peili oli hieno. Raamit oli koristeltu simpukoin ja sinisävyin. Iltapäiväkerhossa tehty pöytäliina oli herttainen. :)
Tytär oli piirtanyt hienon omakuvan ja olivat valmistaneet paperista korin, jossa oli itse leivottuja kaurakeksejä.

:))

--

Mieltä kaivertaa lauantainen tapaaminen. Ikäviä uutisia entiseltä työtoverilta. Aika on mennyt nieleskellessä. Vaikea keskittyä töihin.

Keskityttävä kuitenkin on. Ei auta...

sunnuntaina, toukokuuta 13, 2007

Se päivä...

Eipä ole äitienpäivä minua varten. :p Aamulla lasten lahjomisten vastaanottaminen on ihanaa. Aamupala ihaillessa lasten kätten töitä.

Sitten se alkaa. JOKU aina alkaa mättää. Taitaa olla vika korvien välissä tässä kohtaa. Olisin mieluimmin itsekkäästi kotona lojumassa tai puutarhatöissä. Onhan vierailu äideillä kuitenkin aina jees, jopa mukavaa. Aina. Silti harmittaa.

Ratkaisu: Vaadin (kyllä, vaadin suorastaan), että saan viettää äitienpäiväni helatorstaina. OMAN päivän. Jos keli sallii, kaivan pihassa. Jos keli ei salli, lojun kirjan kanssa. Nih. Eipä tarvitse harmitella, kun äitienpäivää ei saa viettää kuten itse haluaa. Tiedän, että saan oman päivän toisella kertaa. Äitienpäivänä vierailemme siellä ja täällä, soitan sinne ja toisaalle. Olen seurallinen. Toisena päivänä olen itsekäs. Näin. Kaikki ovat tyytyväisiä.

Sitä paitsi lätkämatsi on menossa penkin alle jo ensimmäisen erän jälkeen. *möks*

--

Jotten pelkästään nitise, vietinhän aamupäivällä herkullisen hetken Kauppilassa. Lähdin hakemaan sinisiä kylmänkukkia. Perillä havaitsin, että niitähän minulla itse asiassa juuri kukkapenkissä on! (Avautuivat nääs eilen...) Ei se mitään, joustavana ihmisenä sopeuduin tilanteeseen lähes oitis, ja ostin kolme punaista kylmänkukkaa.
Hommasin myös komeamaksaruohon "Autumn fire" sekä lehtoakileijan "William Guinness". Hm. :)

Iltapäivällä kaappasin omaa aikaa ja huhkin pihassa. Humala sai vähän kyytiä. Reuhdoin sen lähes väkivalloin irralleen ja sujautin alle juurimaton. Toivottavasti sain juurakon rajoitettua... Saattoi sinne jotain jäädäkin, sillä rusokuusama esti täydellisen irroituksen. Samalla tuli siirrettyä pari liljaa. Niiden piti olla jakautumattomia, mutta kyllä sieltä jotain uusiakin on tulossa. :o

Kaivoin innoissani ostamalleni syreenihortensialle ("Pink delight") montun, ja torppasin hankkimani päivänliljat ("Rocket City") siihen viekkuun. Samaan monttuun päätyivät punaiset kylmänkukat ja maksaruoho sekä akileija. Jälkikäteen ajatellen sorruin taas samaan virheeseen kuin ennenkin, eli laitoin ne liian lähekkäin. Pääsenpä parin vuoden päästä taas kaivuhommiin...

Humalaa on nyt kaivettu vatiin ja lättäsin turvetta päälle. Pitää päästä lähettämään ne pian, etteivät kuiva. Ajattelin ensin juurruttavani ne purkkeihin, mutta herranjestas, miten tanakkaa juurakkoa. Ei minulta sellaisia astioita löydy! :p

Ja nyt sen lätkän pariin takasin.

Tunnisteet:

tiistaina, toukokuuta 08, 2007

Rallatilaa. :)

Ihana päivä. :))))

Kauppilan satoa:
- pari riippapelargoniaa, joista toinen lähti isälle kiitokseksi
- ihana pinkki pelargonia. Ihana!
- kolme päivänliljaa kympillä. Woah!
- syreenihortesia "Pink delight" *hyrisee*
- oransseja/keltaisia unikoita (siperian?)

Tuliaisina kotiin tulivat hyvä mieli, runokirja ja jättipassionin pistokas. :)))))) Ruusutee oli myös aivan ihanan makuista.

Tulipa käytyä uimahallillakin altaalla seisomassa tunti. Lauantaina pääsen itse polskimaan rauhassa. Johan ehdin istumaankin! :D Kamala, miten miehen poissaollessa on niin paljon tekemistä mukamas.

Koitanpa ehtiä huomenna katsomaan kukkapenkin/penkkien tilanteen.

Tunnisteet: ,

sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

Humala voi hyvin

Tarvitseeko kukaan erittäin elinvoimaisen humalan pistokasta? Tuo rutjake voi liiankin hyvin, ja alkaa levittäytyä juurakkoineen kukkapenkkiini. Taitaapa olla siivouksen paikka.... Nyt saisi humalan juurakkoa viedä mukanaan. Komeat kävyt se tekee ja on kaunis kyllä, mutta pysyköön pois kukkapenkistä. ;D

Pitänee siis hommata joku juuriestekin sille.

Viikonlopun saldo on kadunvarren siivoaminen. Ihan hyvä saavutus. :) Muu aika on mennyt lätkään ja uimiseen. Lätkää soffalla ja uimista ihan itse. Äkkiä huomiset tunnit valmiiksi, jotta ehdin illan jännitysnäytelmän pariin. Rakas vihollinen. ;)

Tunnisteet: ,

torstaina, toukokuuta 03, 2007

Onpas menoa

Viikon puutarhuroinnit kiteytyvät kahteen sanaan: voikukat ja rönsyleinikit. Yhden päivän ehdin niitä kiskoa. Muuten olen ollut kiinni töissä. Tänään huomasin ensimmäisten narsissien vihdoinkin olevan aukeamassa. Kuvaan ne huomenna, jos keli sallii.

Muuten olen käynyt vain uimassa ja töissä. Tänään uitin pienemmät kaksi tehokkaasti, ja lauantaina uusiksi esikoisen treenatessa. Mies lähtee viikoksi Ranskaan, joten olen yksinhuoltajana. Käynemme paljon altaassa ja koitan ehtiä pihaankin vähän.

Jospa yöpakkaset alkaisivat kohta hellittää, niin saisin parvekelaatikon ulos vihdoin. Se alkaa jo kohta kärsiä sisällä. :-/