Laurier Rose

Nimi: Laurier Rose
Sijainti: Finland

Olen Puutarhafriikki... Hurahdin, kun ostimme oman talon vuonna 2001. Rakastan lukemista, erityisesti fantasiaa. Myös musiikki on lähellä sydäntäni. Olen luonteeltani lähinnä ENTJ, joten sovin hyvin opettajaksi. ;)

perjantaina, kesäkuuta 27, 2008

Mhhhhööööö.

On ilmoja pidellyt. Eilen sain kuvaan upean kirkkaan sateenkaariparin. Valitettavasti kameralla se toinen sateenkaari jää aika himmeäksi. Että satoi sitten!

Aikaansaamiskynnys on korkea. Jalkapalloa on tullut katsottua, mies koukutettua Galacticaa katsomaan, ja liljakukkoja on tullut teilattua. Ulorakennuksen remontti lähestyy. Saimme vihdoinkin aikaiseksi. Suunnittelu käynnistyi. Iso tulee. Kallis. Mutta kyllä vrmaan kannattaa. :)
Teetämme sinne uuden saunan kylppäreineen ja vierashuoneen. Vanhasta saunasta tulee varasto. yläkerrasta käyttöullakko, luultavasti makuutilat mahdollisille vieraille. Hieno. :)
Hidasta se varmaan on. Kaivoimme keltaiset sivut esiin ja aloitimme LVI-suunnittelijasta. Nyt on saatu liikkeelle myös rakennuspiirtäjä, joka piirtää koko rakennuksen julkisivuineen ja uudet suunnitelmat. Kunnalla ei mitään vanhastaan ollutkaan, joten arkisto huokaisee onnesta. :p
Rakennuksesta tulee määräysten mukainen ja kunnon piirustukset kaikesta. Oijoi. Järjestelmälliselle ihmisellä tämä on lähes taivas. :D Maksaa kyllä nekin, minkä takia ne lienee jätetty aiemmin tekemättä.

Tästä saattaa tulla keväällä väliaikaisesti remonttiblogi siis. :P Olen aivan hieman innoissani.

Sijaistettavani soitti tänään. Näemme tässä jossain välissä. Ensi vuodesta tulee työntäyteinen, mutta varmasti mukava.

Pihalla alkoivat saksankurjenmiekat kukintansa, samoin kameliajasmike. Ritarinkannukset leienvät komeimmillaan. Ruskoliljakin räväytti nuppunsa auki. Niitä kuvaan, kunhan akut ovat latautuneet.

lauantaina, kesäkuuta 21, 2008

Ötököitä ja elikoita

Isoveli toi tullessaan perhosten bongaukseen passelit välineet. Katu-uskottavan lampun, haavin ja suojalaseja. Asiaa! Viritimme (he virittivät) aattoiltana lampun kuistille ulkoportaille. Ensimmäiseen tuntiin ei tapahtunut juuri mitään, mutta sitten pölähti tämä vesseli paikalle. Flickrissä on lisää kuvia tyypistä. Komia poppelikiitäjä (Laothoe populi, annoin itselleni kertoa).



Juhannuspäivänä istuimme puolisen tuntia ihailemassa "lemmikki"kurren ruokailua. Eipä paljon pelkää... Istui tyynenä metrin päässä, vaikka meitä istui portailla 7 ihmistä. Kun massu oli täynnä, Tiku kipitti pitkin pihaa kuoppaamassa siemeniä jemmaan.

Hyvää juhannusta!

torstaina, kesäkuuta 19, 2008

Ötököitä, onko heitä

Juhannusta! Näillä pirkkosilla oli ainakin kesä mielessä, kun kameran kanssa heidän yksityishetkensä törkeästi filmasin. Tunnin päästä kuvan ottamisesta kävin paikalla uudelleen. Mikään ei ollut muuttunut. Sitkeitä ovat!
Ötököitä on likkeellä uskomattomia määriä. Pilvien lisäksi olen koittanut kuvata heittiä myös. Useimmat penteleet ovat aivan liian vikkeliä kameralle. Siinä vaiheessa kun kamera on kädessä, kuvattava on jo paennut paikalta.

Tässä yksi tuholainen. Tyyppi on pistänyt poskeensa useammankin liljan nupun. Kirjan mukaan kyseessä voisi olla tunnusraitayökkönen (Orthosia gothica). Yleinen ja kaikkiruokainen. Tuskin siis panee pahakseen jos siirrän muualle mässylle.
Bongasin unkarinsyreenissä tänään omituisen näköisen lentelijän. Näytti vähän paarmalta, mutta oli isompi, kiiltävämpi, mustempi ja kaikin tavoin komeampi. Kamera oli taas sisällä... Ei siis onnistu tähän hätään lajintunnistuskaan. Kärpäseksi komia.

Tässä yksi rajaus pörriäisestä ritarinkannuksen kimpussa. Hyvin valittuja kukkia minulla, kuhina käy kukkapenkissä. :) Sapuskaa harvinaistuneille pörriäisille!

perjantaina, kesäkuuta 13, 2008

Trallalallalei!

Minullapa onkin duunia syksyllä taas! :))) Hyvä paikka, mielenkiintoinen työ ja kiva talo! <3

*vähän sanatonna*

tiistaina, kesäkuuta 10, 2008

Turhautumia

Mättää eräs Suuri Epäreiluus. Koska se liittyy töihin, en sen enempää voi julkisesti jorista. Kunhan ilmaisen kiukkuni. >:(

Huomenna risteilen, torstaina Ystävätär ja ehkä kukkia. Kahtotaan. :) Perjantaina täti käy. Työhaastattelukin. Uimakoulu joka päivä. Kesä on kiireistä aikaa, vai? :D Tämä "kiire" on kivaa kiirettä.

Kävipä pikkuinen sadekin. Lisää saisi tulla, mutta olen hieman tyytymätön lämmön puutteeseen. Phö.

Tänään on hääpäivä, 13 vuotta. Toisaalta myös "anti-hääpäivä". Kome vuotta siitäkin.

Sekava olo. Sillee.

sunnuntaina, kesäkuuta 08, 2008

Kesää ja kisaa



Tuli kesä tuli mopo. Tuli sisilisko. Tämä vesseli muutti meidän portin vieressä olevaan kukkapenkkiin. Aika komia. Ainakin 8cm päästä häntään. Saattaa olla enemmänkin, mutten viitsinyt mennä lähemmäs, jotten pelästytä. ;)

Tulipa käytyä katsomassa upeata taloa, tuttuja. Kiva reissu. Varmasti upea tuleva pihakin. Odottelen puutarhablogin ilmiintymistä. :D

Latasin koneelle GIMPin. PaintShop katosi vanhan emolevyn mukana, mutta tällä pitäisi saada ihan samat asiat tehtyä kuin PaintShopillakin.

Tulevalla viikolla on uimakoulua, risteilyä, kyläilyä, ... Kiva. Alkaa rentoutua ihan toden teolla! Perjantaina tosin on myös työhaastattelu, mutta koitan olla ajattelematta sitä liikaa. ;o Sitä odotellessa. Koitan saada pihakuvia taas räpsittyä viikolla. Juhannusruusu on komeassa kukassa, ja kurjenmiekoista näyttää tänä vuonna tulevan erityisen komeita. :)

sunnuntaina, kesäkuuta 01, 2008

Aika kiva keli.

Päättäjäisten jälkeen relasimme miehen kanssa pilvibongauksen parissa. Bongattavaa oli melko vähän, vain hajanaisia cirruspilviä, mutta sitäkin kivampi oli ihailla haloja auringon ympärillä. Pilvibongaus on yksi mukavimmista harrastuksista. Riittää, kun makailee nurmikolla ja tiirailee jaksaessaan taivaalle. Kiirettä ei ole, sillä pilvet kulkevat useimmiten verkkaisesti. Kauniitakin ovat! Suosittelen.

Olipa aikaa tiirata kukkapenkkiäkin samalla kuin pilviä haki. Isotähtihyasintti päätti aloittaa kukintansa perjantaina. Ohikulkeva pörriäinenkin kävi moikkaamassa.
Puutarhassa on tapahtunut lähinnä ylläpitoa. Uuden laittamiseen ei ole aikaa irronnut, vaikka uudesta pionipenkistä edelleen haaveilenkin. Mahtaakohan tältä kesältä jäädä.
Jättitatar lähtee. Kunhan saan sen penteleen juurakon irti. Taitaa tulla ikuisuustaistelu, luulen. Jos olisin ollut järkevä, olisin laittanut juurimaton aikanaan. Hohhoijaa.
Liljakukkoja piisaa. Päivittäinen saalis on yleensä muutama. Ikäviä otuksia, ja tuhot ovat melkoisia. Kuivuuttakin piisaa. Perjantaina luovutin sateen odottamisssa, ja kastelin kukkapenkit. Yhden nurkan unohdin. Se tänä iltana. Miksei voi sataa?

Kukassa ovat tunturiunikoiden lisäksi siis tähtihyasintti, jokunen narsissi ja kääpiötulppaani. Pensaista kukkivat syreenit, yksi angervo ja mahonia. Pikkuinen ja terhakka. :) Koitan joutaa kameroimaan tässä kiireisen loman aluksi. ;)

Tunnisteet: ,