Laurier Rose

Nimi: Laurier Rose
Sijainti: Finland

Olen Puutarhafriikki... Hurahdin, kun ostimme oman talon vuonna 2001. Rakastan lukemista, erityisesti fantasiaa. Myös musiikki on lähellä sydäntäni. Olen luonteeltani lähinnä ENTJ, joten sovin hyvin opettajaksi. ;)

perjantaina, elokuuta 29, 2008

Viikko tuli, viikko meni

Jopas aika rullaa, eikä mistään saa kiinni. Ajan olemus on aika mielenkiintoinen. Voi joutilaisuutta. Kesällä sitten.
Työpäivät venyvät kiitettävästi. Voe voe. Pitäisi ehtiä pitämään omiakin lapsia jossain välissä. Ehkä kollegani ei ollut kovin väärässä lausuessaan "valmistaudu näkemään lapsesi seuraavan kerran toukokuussa".

On ollut PMS-viikko. Ahistaa, kiukuttaa, raivostuttaa, hermostuttaa, .... Haluaisin 10 minuuttia omaa aikaa. Yksin. Otan sen viikonloppuna jossain välissä. (Itse asiassa en ehkä ota, mutta jos menisin edes uimaan lasten treenien aikaan.)

Päähän sattuu. Päivä oli silti todella mukava. Ihana valvontaluokka minulla. <3 Nukkumaan. Nyt. *konttaa punkkaan*

sunnuntaina, elokuuta 24, 2008

Pieni sisustaja minussa heräsi

Hauskat retrohkot verhot ilmestyivät keittiöön (ikkunatkin pesin sieltä...) Kodin ykkösessä oli ale. Olin siellä etsimässä uusiin keittiöntuoleihin suojapäällysteitä (ja löysin, nekin olivat alennuksessa), ja tutkin samalla koko alakerran. Espressopannuun uusi tiiviste. Jei!
Niin, hankimme eilen varastoalesta hienot systeemit keittiöön: jatkettava pöytä ja neljä tuolia siihen, lisäksi kaksi erilaista mutta samankaltaista tuolia halvalla. Pöyristyttävät ovh:t - kuka maksaa yksittäisestä ruokapöydän tuolista 230€? En minä. Siinä olis koko setillä hintaa. :OOOO

Lisäksi meille muuttaa isoveljen kämpästä ylimääräisiä huonekaluja vierashuonetta varten. Lipasto päätynee meille sisälle, samoin pöytä minulle työpöydäksi. Valtsun hienoja. :)

Päivän keikalta jäi käteen myös neljä DVD:tä - en edes kehtaa sanoa, mitkä ostin. :D No kehtaan kuitenkin.



Onnellinen perheuutinen: orkideani kasvattaa uutta kukkavanaa. Oh, boy. :) Jos tämän tiedon voimalla jaksaisin runtata huomisen päivän pulkkaan...?

Tunnisteet:

perjantaina, elokuuta 22, 2008

Iha väsy. :O

Uusi paikka vähän väsyttää. On niin paljon opittavaa ja selville otettavaa. Olen täysin kanttuvei jo keskiviikkona. Onneksi loppuviikko on kevyempi. Perjantai-iltapäivällä voisin nukkua ja nukkua.
Jos voisin. Esikoisella on silmässä tulehdus, joten kävimme päivystyksessä kököttämässä iltapäivän. :P Noh, tapasin siellä tuttuja, joten aika meni rattoisasti kuulumisia vaihtaessa. Tapasin myös oppilaani, jonka isä on kuulemma tehnyt ulkorakennuksemme putkityöt rakennusvaiheessa. :D Hassua.

Kävin eilen entisten työkaverien (yo) kanssa leffassa. Muumion kosto osa X oli vähän... Hm. :D No oli se ihan jees. Ei mikään kamalan hyvä, mutta ihan katsottava. Leffaa odotellessa piipahdin naapurin Ars Musicassa. Suru-uutinen oli, että itse kauppa lopettaa. Nettikauppa onneksi jatkaa. Riehaannuin vähän ostoksille, vaikkei rahaa oikeastaan olekaan. Annoin myydä itselleni Pavarottin tuplakokoelman "Pavarotti forever" sekä Jorma Hynnisen "Elämälle" - Oskar Merikannon lauluja. Kuunneltuani: Ei harmita tippaakaan.

Herrajjestas, mikä ääni Pavarottilla oli.

Tunnisteet:

sunnuntaina, elokuuta 17, 2008

Ensimmäinen viikko takana.

Tunnelmia ensimmäisestä viikosta..... Aika hyvä mieli! Menin taloon, jossa työ ei tekemällä lopu. Kalenteri tuntuu olevan aamusta iltaan täynnä, ja tilanne kehittyy entisestään, kunhan harjoittelijat saapuvat. Hiukan hirvittää, mutta pääasiassa on kivaa.

Tässä jaksossa on kolme ryhmää. Kaikki ovat kivoja. Opettelen järjestelmällisempää työtapaa, mikä vie aika paljon energiaa ja aikaa ainakin näin aluksi. En oikein osaa sanoa muuta ensimmäisen työviikon perusteella. :D

--

Karibianjatropa sai uuden ruukun, että se jaksaakin olla kukkivainen kasvi! :) Tosi nätti. Portin pielessä oleva kukkapenkki on komea. Kultapallojen ja ... ööö ... kulta-auringonkukkien (?) vierekkäin asettaminen ei ollut hyvä idea (portin toisella puolella). Molempien kukinnat ovat saman näköiset, mutta auringonkukka on matalampi. Jää siis kultapallon varjoon, vaikka on oikein komea ja kaunis kukka. Jotain siihen väliin olisi hyvä saada. Tai sitten ehkä siirtää jompi kumpi toisaalle. Tjaah. Katson sitä sitten, kun ulkorakennus on rempattu ja istutuksia voi suunnitella siihen.

Saunaan ei vain lämmin vesi suostu tulemaan. Alkaa nyppiä. Onneksi kohta alkaa uimatreenaaminen, joten hiusten pesemistä voi harrastaa hallilla. Voi kypsyys sitä tekniikan toimimattomuutta.

Vaan nyt sekava sepustus seis ja taas töihin. Ukkosia mahdollisesti tulossa, joten kone saatava kiinni ajoissa. ;)

sunnuntaina, elokuuta 10, 2008

Tunnelmia elokuussa:


  • ...tanan vihannespunkit. Posliinikukassa, teeruusussa ja oleanterissa. Luulin jo niistä päässeeni. Jou, RAID.
  • ...tanan liljakukot. Jou, RAID.
  • sinne meni kuuset. Piha ja talo valoisampia. :)
  • olympialaiset! Jei!
  • Digita. >:[ Ei näy kanavia, vaan pikselimössöä. Ks. edellinen.
  • loma: loppu. Finaalissa.
  • työt. Jei! Kiva että on. :)
  • remppa ulkorakennuksessa: uusi sauna joskus. Jei! Kärsivällisyyttä.
  • työmatkat fillarilla. Jei!
  • työnurkkaus: sotkussa ja vähävaloinen. Pakko tehdä jotain.
  • ajankäyttö: hukassa.
  • sosiaalinen elämä: hukassa.
  • olo: saamaton

lauantaina, elokuuta 09, 2008

Vähiin käy.

Viimeiset kaksi viikkoa olen käynyt täällä joka ilta maanantaista perjantaihin. Oli se vain kivaa, vaikka aikaa menikin. Yksi iso kynnys ylitetty: olen uinut 25 m perhosta (räpylät jalassa). Kyllä se siitä! Viime vuodenvaihteessa tehty lupaus siis on "aikataulussaan".
Uinti on ollut hyvää aivojen nollausta ennen töitä. Maanantaina mennään taas, ja hirveästi uutta asiaa opeteltavana. Hukun töihin jo nyt, mutta kaipa siitä selviää, kun alkuun pääsee. ;o
Kaipaan omaa työtilaa kämpässä. Kaipaan myös lamppuja, koska oma "nurkkani" on melkoisen pimeä. Ehkäpä ensimmäisestä tilistä. :P Nyt ei ole varaa. Tili ammottaa tyhjyyttään. Kyllä she shiitä.

Fortumin miehen kävivät kuusia latvomassa, ja mies on niitä jäljelle jääneitä töppöjä oksinut. Keväällä ja kesällä suunnitella istutuksia..... Hehe. Onpa jotain mitä odottaa.
Rakennusmestari kävi piirustuksia tekemään ulkorakennuksesta. Mittaili ja kuvasi. Etenee sekin, hitaasti omalla painollaan.

Tervetuloa vain, syksy. Tulisipa lunta tänä talvena.

sunnuntaina, elokuuta 03, 2008

Ei ehdi, kun on kivaa (Osa II)

Syreenipöpelikkö on viimein kaivettu. Tilalla on istutus. Huhhuh. Yllättävän kauan projektiin meni, vaikka heiluin siellä kaiken liikenevän ajan lapion kanssa. Pitääpä muistaa urakan suuruus, kun alan aikanaan sitä huvimajaa puuhaamaan. Pyysin miestä muistuttamaan.

Projektin takia retuperällä on kaikki muu. Blogini on saanut pari kunniamainintaa, joista toinen on kauan kauan sitten. Onpa päässyt unohtumaan touhutessa. Anteeksi.

Retuperällä on myös valokuvat. Turun Sanomissa oli viikko sitten juttu valokuvaliikkeistä, jotka tekevät albumeja digikuvista. Pitääpä tarttua asiaan. Milloinkahan sitä ehtisi? :D
Työt alkavat jo. Aloittelin viime viikolla, ja ensi viikon saankin painaa jo tosissani. Huomenna kiikutan lapsoset koulutarvikeostoksille, ja tiistaina on käytävä koululla ja yliopistolla yms. Sinne meni, se kesä. Toisaalta kutkuttaa uusi työpaikka, joten en ihan tosissani napise. ;)

Uintikurssi on kestänyt nyt viikon, ja ensi viikko vielä. Tuntuu hyvältä pitkästä aikaa pärskiä altaassa. Lokakuussa olisi kisat. Syyskuussa olisi harjoituskisat. Hm. Vähän tuntuu suurelta hyppäykseltä lähteä oikein aikaa ottamaan. Puolet minusta haluaa mukaan, ja toinen puoli hannaa. Katsotaan, kumpi voittaa. ;)

Esikoisen aspergertutkimukset (tai mikä sieltä sitten diagnoosiksi tuleekin loppujen lopuksi) alkoivat heinäkuussa. Jatkoa tulee syyskuussa. Keskimmäinen puolestaan laukkaa oikojalla (ylimääräinen rautahammas yläeturivissä) ja lastenpolilla TYKSissä sen pyörtymiskohtauksen takia sydäntutkimuksissa. Vapaa-ajan kanssa ei siis ole ongelmia. :D Sattui kuitenkin somasti, että TYKSin aika oli näppärästi, ei tarvitse säätää töiden kanssa.

Aurinko pimeni, ja uusi magneettinen alue tähden pinnalla on uuden syklin nro 24 alue. Jokohan se kohta alkaisi piristyä? Kokeilimme URSAn aurinkofilttereitä pimennystä seuratessa. Hyviä olivat. Testasimme myös neulanreikäkameraa. Toimi. ;)

Katsotaanpa, saisinko aikaiseksi laittaa Flickriin kuvia.