Laurier Rose

Nimi: Laurier Rose
Sijainti: Finland

Olen Puutarhafriikki... Hurahdin, kun ostimme oman talon vuonna 2001. Rakastan lukemista, erityisesti fantasiaa. Myös musiikki on lähellä sydäntäni. Olen luonteeltani lähinnä ENTJ, joten sovin hyvin opettajaksi. ;)

perjantaina, kesäkuuta 29, 2007

Lisää leffaa

Tätä menemme katsomaan esikoisen kanssa 14.7. päivänäytökseen. Käykää tapaamassa bloggaaja Turun Kinopalatsissa silloin. ;D
Kesästä lupaa tulla Potter-täyteinen. Ensin leffa, sitten kirja. Kirjaa olenkin odottanut enemmän kuin kuuta nousevaksi. Etukäteen jo surettaa, että siihen loppuu lukukokemus. Toisaalta taas - tuskin maltan odottaa. :D
Olemme julkaisupäivänä reissussa. Ostan kirjan sieltä, ja luen sen oitis kotiin saavuttuamme, ellen sitten retkahda reissussa. Koitan olla retkahtamatta. Olenhan odottanut sitä jo kaksi vuotta, joten muutama päivä sinne tänne...

Vaan ensin leffa. :) Sitä odotellessa voisin pistää kukkapäivityksenkin. ;D

Tunnisteet: ,

tiistaina, kesäkuuta 26, 2007

Leffavisiitti

Jaaha, tulipa nähtyä Pirates of the Caribbean 3. Motivaatio mennä katsomaan kyseinen leffa oli saada tarina päätökseen. Toinen osa oli jo melkomoinen pettymys, eikä tämä sen parempi ollut. Sparrow oli ihan hauska, samoin kapteeni Barbossa. Muut eivät sitten olleetkaan. Hohhoijaa, mitä kohellusta. Juonen kehittely oli aika kevyen oloista ja toteutuksen pääasia näytti olevan räiskintä ja mättäminen... Leffa oli ainakin tunnin liian pitkä. Kahdesta jatko-osasta olisi saanut hyvän yhden leffan.

Voisin sanoa, että tulipa tuhlattua kymppi ihan turhaan. No ei ihan turhaan. Johnny Depp on aina ainakin vitosen arvoinen. ;)

Toivon todella, ettei leffan lopussa lämmitetty mahdollisuus neljänteen elokuvaan toteudu. Jatko-osien määrän lisääntyessä laatu heikkenee eksponentiaalisesti.

Suosittelisinko? Noh, päättäkää itse. Jos on nähnyt kaksi edellistä, varmaan syytä jossain välissä nähdä tämäkin.

Tunnisteet:

maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Juhannus tuli ja meni

Aika pakenee taas käsistä. Allekirjoittanut on laiskotellut, uimakouluillut lasten kanssa ja vieraillut siellä ja täällä. Vieraita oli täälläkin jussina. Pihatoimenpiteinä ovat olleet lähinnä rönsyleinikkien kitkentä ja kirvojen myrkytys mäntysuovalla. Tähän apuna Ystävättäreltä saatu tehosumutin. :) Kirvat saavat kyytiä. Kiähkiäh.

Joka päivä pihassa on yllätys odottamassa. Juhannuksena ensimmäiset liljat ynnä saksankurjenmiekat, eilen tunturiunikko, tänään varjolilja, huomenna ehkä ritarinkannus! Mystinen jättiläinenkin tehtailee nuppuaan pulleammaksi. (Ks. Flickr, jos kiinnostaa...)

Tänään on jälleen luvassa uimahallikeikka, sen jälkeen ehkä grillausta Vihreiden kanssa. Huomenna aamulla nenä näyttää saaristoon. :)

sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007

Hankinnat

Ilahduttavan kaunis tämä lehtoakileija, jonka heräteostoksena Kauppilasta nappasin mukaani. Ruissalosta mukaan tulleet päivänliljat "Midwest Majesty" sekä "North Star" ovat maassa. Ei mitään hajua, millaisia kukkia tekevät, mutta nimet houkuttivat. :D Samoin Ruissalosta ostetut iirikset keltakurjenmiekka (Iris pseudocorus), Iris gentius "Barbata Elatior" (lapussa violetinsininen), Iris "Red Orchid" sekä Iris Afrodite.
Google ei kaikkia noita löytänyt, mutta maassa ovat. Kamera laulaa, kunhan jonain vuonna kukkivat. ;) Sitä odotellessa.

Sainpa ystävältä valkoista lehtosinilatvaa. Kävin tarkastamassa kadunvarren sinisetkin, ja kukassa ovat. Taidan siirtää jonkun pikkutaimen pihaankin sieltä.

Tämän aamun ja alkuiltapäivän olen siivonnut pihalla. Rönsyleinikkiä piisaa taas aivan liikaa yhden ihmisen työksi. :-/ Kuskasin nypityt pois ja keräilin taas tyhjiä kukkapurkkeja (= taimiastioita) varastoon,... Kohta sataa.

Ennen sadetta joudan vielä hetkeksi pihalle. ;)

Tunnisteet: , ,

torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Kylymä tuli!

Onpa ollut hyvät kelit silittämistä varten. Pino on pienentynyt, vaan ei kadonnut. Piha on vähän paitsiossa. Ei ole energiaa oikein istua siellä. Jostain syystä ei ole ollut halujakaan. Piha ei tosin tällä hetkellä kaipaa mitään akuuttia, ellei akuutiksi lasketa päivittäin tapahtuvia liljakukkokierroksia. Niitä penteleitä löytyy edelleen. :(

Pitäisi jostain repiä energiaa siivoamista vartenkin. Tämä nuhjuisuus alkaa väsyttää. Joka päivä on ollut jotain mukavaa tekemistä, mikä kivasti poistaa siivomisen mielestä. ;) Ehtiihän tuota huomenna. Tai Toisena Päivänä. Harmittaa vähän, sillä oikeasti siistiminen ei kauan aikaa veisi, kun vain aloittaisin...

Jokailtainen uimakoulu on ollut oikeastaan viihdyttävää seurattavaa. Näen hallilla tuttuja ja lasten polskintaa ja edistymistä on ilo seurata. Huomenna sovin Tutun kanssa, että mennään itsekin altaaseen. Yksi pitkä rata on ollut vapaana jo kahtena iltana.... Se on meidän. Luulen, että mieli piristyy, kun pääsen vähän itsekin mellastamaan.

Keli meni tylsäksi. Ei pihassa ole kiva palella. :(

maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

Tunnistakaa!

Tunnistettavia kasveja on kolme. Yksi kuunlilja, yksi kurjenmiekka ja yksi mikälie. Klikatkaa Flickriä ja kertokaa, viisaammat!

Käytän viimeisen lämpimän päivän pyykinpesun lopetteluun. Kone on käynyt kuumana koko viikonlopun. Viimeistä viedään. Pyykkivuori pieneni, mutta varjopuolena on sitten silitettävien pinon räjähdysmäinen kasvu. ;D
Sen kimppuun käyn jonain toisena päivänä. Malttavathan nuo odottaa vielä jonkun aikaa. Viileämpää päivää.

Unkarinsyreeni aloitti kukintansa tänään. (Saattoi se eilenkin jo olla kukassa, mutta en vain huomannut). Pitäisi joka paikkaan ehtiä kameran kera, että on talven pimeisiin päiviin ihasteltavaa.

Sain äidiltä viimevuotisen parvekekärhön. Mihin ihmeeseen sen torppaan? Täytynee alkaa kekseliääksi jo - kärhöille ei pihasta monta hyvää paikkaa löydy. Investoin säleikköön, ja hommaan sille kaveriksi toisen! *innostuu*

Lsaten uimakoulut alkavat tänään. :)

Tunnisteet: ,

lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

Lintuja

Kävimme tänään lasten kanssa Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa ihailemassa papukaijoja. Tuntuu, kuin lintuja olisi ollut viime vuotta vähemmän. Ei väliä, lapset nauttivat. He saivat pitää lintuja kädessäkin. :) Pari puhuvaa veijaria bongattiin, samoin suloisia pikkuisia. Ruissalon omat papukaijat ja undulaatit eivät meinanneet pysyä housuissaan - saati häkissään, kun ympärillä pyöri niin paljon muita siivekkäitä. :D

Keijunlilja kukki mahtavasti. Samoin jokunen pelargoni. Hortensia oli mah-ta-va. Taas teki mieli heti lähteä hankkimaan itsellekin. ;D Vaan onhan minulla jo noita.
Ja mitä jäi käteen? Valokuvien lisäksi iiriksiä ja pari erilaista päivänliljaa. Vau, mitkä pistokaskokoelmat! Tällä kertaa en sortunut huonekasveihin. Ostin taas uuden vuosikortinkin kasvihuoneisiin. Toivottavasti tulee käytyä.

Rahaa meni, hyvä mieli tuli. Lapset olivat todella hyvillä mielin, ja itsekin nautin. Olisi lintujen sijasta pitänyt kuvata lasten ilmeitä. Olisin kuvannutkin, mutta keskimmäiseni halusi kuvata, joten kamera oli hänellä. ;D

P.S. Arovuokko on aloittanut kukintansa salaa. Kuva Flickrissä.

Tunnisteet: ,

perjantaina, kesäkuuta 08, 2007

Kesä muka myöhässä?

Lehdessä väittivät, että kesä olisi myöhässä. Ei ainakaan täällä. Olemme reilun viikon edellä viime vuodesta ainakin juhannusruusun mukaan.
Kurjenmiekatkin avautuivat. :) Ihania. Tekee mieli juosta kameran kera pitkin pihaa aamusta iltaan. Milloinkohan kyllästyn heitä ihailemaan? Toivottavasti en ikinä.
Aamulla lehteä hakiessa tuoksu on huumaava. Jalosyreeni ja muut syreenit tuoksuvat voimakkaasti, nyt mukana on sitten juhannusruusukin. Illalla tuoksu tuntuu vielä voimakkaammalta, mutta nautintoa häiritsevät tuhannet hyttyset. :D

Päivä on mennyt osittain laiskasti, osittain siivotessa. Kämppä on hieman siivoamisen tarpeessa... Pahimmat raivasin jo, sitten piha kutsui. Ja auton haku. Ja synttärilahjan. Nuohoojakin kävi tänään tervehtimässä. (Mahtaa olla hurja heilua katoilla näillä keleillä.)

On vähän flaati olo. Jospa huilaisin viikonlopun kotimaisemissa? Lököttelyä, jäätelöä ja pari lasia roseviiniä. (Siivota voisin loppuun...)

Tunnisteet:

tiistaina, kesäkuuta 05, 2007

Loma?

Pihassa kukkivat tuo ja tämä. Tuokin. Liljakukkoja. KÄÄK! Hytttysiä. Uah.
Loma on alkanut vauhdikkaissa merkeissä. Lauantaina työkavereiden kanssa baanalla, sunnuntaina valmistujaiset serkulla, eilisen pesin pyykkivuorta pienemmäksi ja kiikutin esikoista uimahallille, tänään juoksin virastosta toiseen.

Työttömäksi jääminen on rasittavaa. Tämä tuo ja se paperi. Mene sinne ja hoida tämä. Tyttären hammaskalustoasiaakin hoidin hiukan eteenpäin. Hyvä hyvä minä. Kävin työkkärissä, yliopistolla, hammaslääkärissä ja Indiskassa (tämä oli palkinto jaksamisesta).

Huomenna pitäisi jaksaa raapustaa loput paperit työkkäriin (sitten sekin on tehty). Mies lentokentälle, iltapäivällä uimahallille. Torstaina risteily, mutta sitä ennen auto ruostesuojaukseen ja lapset hoitopaikkaan. Kyl se siit.

Olisikohan armoton sättääminen sitten siinä? :D

Puutarhakuulumisia olisi kiva raportoida enemmänkin. Tänään turasimme yrttipenkkiä miehen kanssa kaksin ja tytärkin auttoi. Kastelimme kukkapenkit. Siinä auttoivat kaikki ketkä halusivat kastua. Ihailin kurjenmiekkoja. Kohta kukkivat. Kameran paristot on ladattu. ;)

Saunassa huomasin: minulla on rusketusrajat jo! Se on kesä ny!

Tunnisteet: ,

sunnuntaina, kesäkuuta 03, 2007

Ja hän heräsi!

Kas niin. Se on loma nyt. Tai itse asiassa työttömys, mutta lähes sama asia. Käytännössä ainoa erottava asia on raha. :DDDD Vaan oppilaita lainatakseni: "Väliiiii?" Tällä hetkellä tärkein asia on puutarha, eikä sekään ole niin tärkeä.

Käppäilin kummitytön valmistujaisista tultuamme roseviinilasi käsissäni kukkapenkiltä toiselle. Vau. Ja vautsi vau. Voisin lisätä vielä "Uaaaah!!!!"

Meilläpä on valkoisia lemmikeitä! Otan kuvia heti kun akkuparistot on ladattu. Meilläpä jalosyreeni kukkii! Meilläpä kohta kukkivat Ystävättäreltä saatu pioni sekä vieressään rehottavat kurjenmiekat. Tuskin maltan odottaa. Kävin varmuuden vuoksi silittelemässä nuppuja kymmenen minuutin välein. (Tiävvaik olisivat auenneet kun selkäni käänsin.)
Meilläpä kukkivat myös kuusamat!

Meilläpä on liljakukkoja. Prkl, etten paremmin sanoisi. Lupasin lapsille joka liljakukkobongauksesta 5c.

Bongauksesta tuli mieleen, että amerikanhuittia on koitettu bongata Salossa. Jopas nyt jotkin. Onnea yritykselle!

Tunnisteet: