Laurier Rose

Nimi: Laurier Rose
Sijainti: Finland

Olen Puutarhafriikki... Hurahdin, kun ostimme oman talon vuonna 2001. Rakastan lukemista, erityisesti fantasiaa. Myös musiikki on lähellä sydäntäni. Olen luonteeltani lähinnä ENTJ, joten sovin hyvin opettajaksi. ;)

lauantaina, maaliskuuta 31, 2007

PAKINAPERJANTAI: Mogailu on vänkää

Mikähän on pahin mokani kautta aikojen? Olisikohan kyseessä mahdollisesti ojassa piipahdus Scenicin kanssa?

Olipa kerran kaunis, aurinkoinen kevätaamu. Lähdin töihin hyvissä ajoin, kuten aina. Pakkasin menopelin etupenkille läppärin ja eväät. Herkkueväät: oliiveja ja sallaattia (nam). Mieli oli keväisen rakastuneen kevyt. Ratio räimi kovaa ja rallatin mukana.

Kaarsin tielle, joka vie metsän läpi ja hevostallien ohi. Todella esteettinen reitti. Jostain kumman syystä huomasin kaarteessa olevani kertakaikkiaan turhan lähellä ojaa. Turhan lähellä tarkoittaa, että auton molemmat oikean kyljen renkaat olivat jo reilusti ojan puolella.
Ojahan on tyypillinen oja, heleVETIN jyrkkäreunainen ja syvä. Syvyyttä oli ehkä metrin verran.

Voitte kuvitella, miltä tuntuu huomata olevansa menossa oikea kylki edellä ojaan, eikä asialle oikeastaan voi siinä vaiheessa yhtään mitään.

Paniikki: Kaatuivatko oliivit?

Ei, oliivit olivat onneksi kunnossa. Reppanat. Mahtoivat säikähtää.

Öyh. Seuraavaksi havaitsin olevani istumassa sangen hankalassa kulmassa pystysuoraan nähden. Asento oli sen verran haasteellinen, että päätin poistua autosta. Helpommin sanotu kuin tehty. Kuskin puoleinen ovi aukenee melkein suoraan ylös (koska olin kyljellään siellä heleVETIN ojassa). Ovi oli melko painava.

Kauhean ähellyksen jälkeen sain oven auki, ja hysteeristä naurua pidätellen kampesin ovesta ulos. Kadulla tönöttää mies kädet taskussa. "onk kaik hyvi?" No onko? Pyrskähdin nauruun. "Antteks vaa. Muute hyvi mut toi auto on tuol ojas."

Ei mittä. Herra kaivoi kännykän ja soitti kaverilleen, joka sattuu omistamaan hinausliikkeen. Auto hoitoon, heihei. Minä kotiin. Heihei. Ei tarvinnut lähteä töihin sinä päivänä.

Tunnisteet:

Emmääkestä

Kauhea sentään, kun menee hyviä puutarhapäiviä ihan hukkaan, kun pitäisi töitä muka tehdä. :( Suunnitelmat paisuvat kuin (hyvän leipurin) pullataikina. Kynnet syhyävät päästä pihaan. Aikaa vain ei ole. Hoen mantraa yhdeksän viikkoa, yhdeksän viikkoa, yhdeksän...

Mielessä pyörii menneisyys. Soitan Apulantaa ja mutisen. Näin jopa painajaisen aiheesta taas. Jättäisi rauhaan jo.

Onneksi on krookukset ja uusi kukkapenkki. Onneksi on aurinko ja kevät. Onneksi on Ystävätär. Onneksi on aurinkoiset lapset. Onneksi on työt. Onneksi on kuusamassa silmuja ja narsissien alut puiden alla. Iiriksiäkin on tulossa. Onneksi.

Vahinko, ettei ole puutarhahanskoja. Pitää ostaa alkuviikosta. Tänä viikonloppuna pilaan kynteni. ;)

Tunnisteet:

tiistaina, maaliskuuta 27, 2007

Heh

Eipä ehdi bloggaamaan, kun pitää pihassa puuhata! ;) Jeejeeeeeee!!!!! Siivosin kukkapenkeistä rojoja pois ja tein ensimmäisen atakin rönsyleinikkiä vsataan. Samalla kun siivoan nurtsia, voisin paittaa istutusvalmiiksi pari paikkaa.... ;D Tiävvaik pääsisi jo toukokuussa kaivuupuuhiin.

Kauppilasta löysin ihania liljoja, ja nyt jo tekee mieli lisää. Ihan oli istutusilma tänään, mutten uskaltanut vielä.... Pakkanen saattaa vielä yltyä. Daalioita purkitin jokusen maanantaina. Pari vielä odottaa. :)

Ei voi sanoin kuvata, miten upealta tuntuu kopsuttaa pihassa pitkän pimeän talven jälkeen (kovin kylmäksi sitä ei voi edes dramaattisessa mielessä kuvata).

Jei!

Tunnisteet:

sunnuntaina, maaliskuuta 25, 2007

JEah!

Uskoisko tuota kalenteria? Kymmenen viikkoa töitä. Kesä. Ohhoh. Tänään tuntui jo aivan kesältä.
Aamun vietin hääräten talvivaatteita pesukoneeseen ja jo kuivaneita matkalaukkuihin varastoon vietäväksi. Kuisti on nyt aivan piukassa kuivavia talvivaatteita. Vaatehuoneen siivous eteni mallikkaasti: lattia näkyy jo.

Puolen päivän maissa saavuin uimahallille ja kipikapi reenaamaan. Heh, aina silloin tällöin hetken verran tuntui siltä, kun olisin tajunnut, miten kroolaaminen kuuluu tehdä. :DDD Tuli todettua jalkalihasten säälittävä kunto maitohappojen muodossa. Asialle lienee syytä tehdä jotain.

Uimahallilta köröttelin toiselle puolelle kaupunkia ja pääsin nauttimaan ihanasta kelistä, seurasta ja kukistakin vielä. ;) Kuvia sitten huomenna. Ylihuomenna. Jompi kumpi. Mies ei huomannut vielä kukkien määrän lisääntymistä. Päätin häärätä mahdollisimman paljon ja muiluttaa kukat huomaamatta paikoilleen.

Kotona jatkoin vaatehuoltoa ja muistikirjani täyttämistä. Muistikirjaan olen koittanut laittaa "mitä missäkin kasvaa ja milloin tuli istutettua ja mistä sen sainkaan". Hauska projekti, ja aika haasteellista koittaa muistaa mitä kaikkea pihassa kasvaa. :)

Työt siis edelleen tekemättä. ;-o Hups. Hommiin.

lauantaina, maaliskuuta 24, 2007

PAKINAPERJANTAI: Kevättä ilmassa

Tuijotan ikkunasta ulos kaipaavasti. Kärsimättömästi. Painan nenän littiin ikkunaan. Pitäisi pestä. Pölyisiä. Aurinko sulattaa innoissaan viimeisiä lumia pihasta. Kannoin tänään haravat ulkorakennuksen vintiltä. Huomenna käyn Kauppilassa.

Nyppäisin ensimmäisen voikukan tänään maasta.

Tunnisteet:

Kevätsiivous.

Päätinpä siivota blogia. Kyllästyin selailemaan, kun sivun lataamiseen menee aina niin kauan. ;D Nyt on vähän aikaa siistiä. Jätin Pakinaperjantait ja pari valittua juttua, mutten pistin vanhat jutut naftaliiniin. Kevät on hyvä siivousta varten. Ajatuksetkin puhdistuvat pölystä. Kai? :D

Käyn vielä pihalla puuhaamassa vähäsen, ja sitten notkahdan sohvalle. Kunhan pistän tuon esikoisen jonnekin nitisemästä. (Se on tuossa selän takana natissut ja vikissyt kohta 45 minuuttia, ettei ole mitään tekemistä - kun ei kerran saa pelata.)

Argh. :p

Jeppp. Ei huono päivä.

Nyt ne nuppuset ovat auenneet! Luulin istuttaneeni violetteja ja keltaisia krookuksia. Jostain syystä nupuilla tai kukkavaiheessa ovat vain keltaiset. Hm. Pitänee odottaa ja katsoa, tuleeko niitä toisiakin. Kannatti ne ruukut tyhjentä kukkamaahan viime vuonna...
Kevät tuntuu olevan todella aikaisessa. Päivänliljat pukkaavat lehtiä maasta, krookukset kukkivat, jokunen iiriskin alkaa jo lupaavasti kasvaa. Tulppaanit tuppaavat maasta (?),... Eikä olla edes huhtikuulla! :-o Viime vuonna tähän aikaan piha oli täynnä lunta, ja otin kuvia jääpuikoista.

Daaliat odottavat kuistilla, että aktivoituisin. En osaa päättää, laitanko saviruukkuihin vai lasitettuihin. Isoihin kuitenkin pitäisi, ja ne ovat talon alla. ;D Liian vaivalloista juuri nyt. Tai sitten ei. Hyvin ehtisin istuttaa jokusen ennen uimaan lähtöä.

On synti olla puuhaamatta kukkien kanssa, kun päivä on näin kaunis. :)

P.S. Unohdin raportoida eilen, että heräteostokseni Heli Laaksosen Rario Sulavoi on aivan ihana. :)

Tunnisteet: , ,

perjantaina, maaliskuuta 23, 2007

Suomalainen tarjoaa

Ihana! :) Kävin tänään käpelöimässä tätä opusta kirjakaupassa. :) Kyllä se on pakko vaan ostaa. Onneksi olin jo maksanut ostokseni, joten jäi ns. harkinta-aikaa. Menen sitten maanantaina. Tai huomenna. ;D

Ei ollut hintakaan paha Suomalaisessa: 25,90e kovakantisesta esteettisestä kokonaisuudesta ei ole liikaa. Hrmhm. Eihän?

Viikonlopusta on tulossa ihana. :) Kelin pitäisi olla hieno, ja pihassa oli jo isoja nuppuja keltaisissa krookuksissa! Huomenna räpsin kuvia. Räpsin jo tänään, mutta huomenna lisää.

Tunnisteet: ,

Synttärimeemi

Ohje:
Mene Wikipedian nettisivuille ja etsi syntymäpäiväsi (esim. 9. tammikuuta eli kirjoita päivä ja kuukausi). Etsi sitten kolme tapahtumaa, jotka tapahtuivat kyseisenä päivänä sekä kolme syntymää, kolme kuolemaa ja kaikki juhlapäivät. Tämän jälkeen haasta 2 kaveriasi samaan urakkaan.

No mennään: 23. lokakuuta

Nimipäiväänsä viettävät:
– suomalainen kalenteri: Severi
– suomenruotsalainen kalenteri: Severin, Sören
– ortodoksinen kalenteri: Jaakko
– saamenkielinen kalenteri: Sierge
– vanhemmissa kalentereissa: Sauvo, Servius, Sewerin, Sewerus, Sewrinus

(Sattuipa somasti, lempihahmoni Pottereissa on Severus Snape)

Tapahtumia:
- 4004 eaa. – Maailmankaikkeus luotiin Ussherin–Lightfootin kalenterin mukaan tätä päivää edeltäneenä yönä. (Ei huono!)
- 1915 – Naisten äänioikeus: 25 000-33 000 naista marssi New Yorkissa vaatien naisten äänioikeutta. (Ei huono tämäkään!)
- 2005 – Power metal -yhtye Nightwish erotti laulajansa Tarja Turusen.

(Mikä lie tapahtumista merkittävin...)

Syntyneitä:
* 1752 – Nicolas Appert, ranskalainen purkkisäilykkeen keksijä
* 1817 – Pierre Athanase Larousse, ranskalainen sanakirjojen tekijä ja ensyklopedisti
* 1875 – Gilbert N. Lewis, yhdysvaltalainen kemisti (keksi mm. termin fotoni ja valmisti ensimmäisenä puhdasta raskasta vettä)
* 1905 – Felix Bloch, vuoden 1952 (jaetun) Nobelin fysiikanpalkinnon (ydinmagnetismista) saanut sveitsiläinen fyysikko
* 1915 – Simo Puupponen ("Aapeli"), suomalainen kirjailija ja pakinoitsija (k. 11.10.1967)
* 1930 – Unto Mononen, taiteilija, runoilija, säveltäjä ja sanoittaja ("Satumaa"-tangon luoja) (k. 28.6.1968)
* 1934 – Peter Fazer, suomalainen teollisuusjohtaja (k. 24.10.1998)
* 1940 – Pelé, brasilialainen jalkapalloilija
* 1954 – Ang Lee, taiwanilainen Hollywoodissa toimiva elokuvaohjaaja ja tuottaja (Jäämyrsky, Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme, Järki ja tunteet)
* 1959 – Sam Raimi, elokuvaohjaaja ja tuottaja (etenkin kauhuelokuvia: Evil Dead -sarja, Hämähäkkimies 1 & 2, Xena- ja Hercules-fantasiaseikkailusarjat)

(Selittääkö tämä lista mieltymykseni purkkiruokiin, luonnontieteisiin ja suklaaseen?)

Kuolleita:
* 42 eaa. – Marcus Junius Brutus (tai vain Brutus), Julius Caesarin surmaajia ("Et tu, Brute!")
* 1990 – Louis Althusser, ranskalainen marxilainen filosofi
* 2001 – Ronald William Kirby, brittiläinen kaupallinen taiteilija (kuvitti satojen tieteiskirjojen kansia, mm. Terry Pratchettin Discworld-sarjaa)

(Olikin lista täynnä minulle tuntemattomia)

--

Jotta haastaakin pitäisi? :) Haastautukaa! :D

torstaina, maaliskuuta 22, 2007

Sekosin

Hupsis. Olen hyvä kohde Amazonin mainospostille. :p Mainostivat, penteleet, pehmeäkantista Garth Nixin opusta Lady Friday. No pakkohan se oli tilata, niin edullinenkin oli. Kun kerran ne neljä edellistäkin on.

Samalla tilatessa vilahtaa ruutuun, mitä muuta voisi katsella... No katsoinhan minä. Vältin monta houkutusta, mutta sitten silmät osuivat sivun ylälaidan linkkiin, jossa pääsee katsomaan, mitä Amazon suosittelee juuri minulle!!! :D

Noh, suosittelivat Iain M. Banksin kirjoja. Kolme jäi haaviin: Against Dark Background, Feersum Endjinn ja Excession. Loppusumma ei miellyttänyt. "Säästin" postikuluissa tilaamalla useamman kerralla, mutta... :p

Nyt vaan postilaatikolle odottamaan toiveikas hymy kasvoilla (jahka ilmoittavat lähettäneensä sen ensin - tyhmä ei saa olla :D)

Tunnisteet:

Diddidididiiii...

Kauankohan pitää odotella ensimmäisiä neitoperhoja? Jos viikonloppuna lämpö nousee viiteentoista, miksei niitä jo voisi nähdä. Ei silti: saisivat odotella ainakin toukokuulle. Eihän tähän aikaan vuodesta oikein ole mahdollisuutta selvitä. :-/

Käyn päivittäin ihailemassa krookuksen alkuja. Taas niitä näkyy hangen alta. Syrjäsilmällä näkee myös "ah, niin kauniisti" vihertävät rönsyleinikit. :p Jospa tänä keväänä olisin ahkerampi niiden kitkemisessä... Pääsisiköhän niistä jollain myrkyllä eroon? Kitkeminen ei kamalasti auta, olen huomannut. Myrkyttäminenkään ei kyllä innosta...

Voi jehna. Oi, kunpa kohta pääsisi pihaa kaivamaan.

keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2007

Rokkenroll

Piti uimaan mennä aamulla, mutta mölypeli vei voiton. ;D Soitan Apulannan singlekokoelmaa kovaa, ja nautin. Eipä silti, kohta pitää lähteä vissiin töitäkin tekemään.

Katsoin daalianjuurakot läpi. Vau, mitä aarteita. :) Sain vinkin aiemmin, että Kauppilassa on vaikka itä kivaa. Taidanpa poiketa sielläkin viikonloppuna. Tiävvaik saisin seuraakin sinne. :)

Ihana päivä tulossa.

Tunnisteet: , ,

maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Että osaa olla...

Että osaakin olla väsynyt olo. Taistelen samaista flunssaa vastaan, joka on jo reilun viikon kiusannut korvaan kuiskutellen. Kurkku vähän kipeä ja koko ajan väsyttää. Noh, jos se ei vielä ole tullut, ei kai se sitten tulekaan.

Lunta tuli sitten aika reippaasti. Se siitä keväästä. ;) Koska pihalla ei saa puuhasteltua mitään, lienee aika purkittaa daaliat. Viikonloppuna.

sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2007

...

Että tällainen keli sen ihanaisen kevätkelin jälkeen. ;) Lunta ja räntää tullut vaakasuorassa puolestapäivästä lähtien vissiin. Onhan tuo nättiä, ei siinä mitään.

Päivän saldo: Tuli äänestettyä, siivottua kirppispaikka, käyyä uintikurssilla ja nyt pitäisi tehdä huomiset työt. Kunnei millään jaksaisi. *huoookaus*
Taidanpa keittää ensin teetä. Jotain vihreää. Päiväunetkin maistuisivat. *haukotus*

Ei vaan. Teetä ja töitä.

lauantaina, maaliskuuta 17, 2007

Hoppua ja hutinaa

Kiire viikonlopu iskemässä. Voi voi ja vielä kerran voi. Olisipa kiva vain lojua... Vai olisiko?
En oikein tunnu osaavan rentoutua olemaan tekemättä mitään nykyään. Aamuisin herään (minulle) luonnottoman aikaisin, enkä malta jäädä lojumaan kotiin, vaan lähden sitten töihin "liian aikaisin". Hyvähän se töiden tekemisen kannalta on, ettei saavu paikalle viime tingassa, mutta missä on relaamisen taito?

Sama tuntuu olevan viikonloppuna. Pelkkä istuminen ja lukeminen ei tyydytä, vaan pitää häärätä. Rasittavaa. Pyykit tulevat tietenkin hoidetuksi, ja siivottuakin saa...

Vaaliviikonloppu. Huomenna alkaa uintikurssi, mutta olen myös luvannut olla kirppisapuna kahvia kauppaamassa pojan luokan puffetissa. Kahdessa paikassa yhtä aikaa. Mies pelastaa tästä: hän lupasi tuurata, kunnes ehdin paikalle. Miehen taas pitää lähteä lennossa vaalipaikalle "virkamieheksi".

Tänäänkin saamme aikataulut ristiin. Meidän molempien pitäisi olla parissa paikassa samaan aikaan. Kätevää. Saanemme homman toimimaan kyllä, mutta herää kysymys, miksi tapahtumien pitää olla samana päivänä samaan aikaan? Mr. Murphy?

Tunnisteet:

PAKINAPERJANTAI: Vihan purkauksia vai vihanpurkauksia?

Tuijotan pöydällä olevia tuoppeja savu korvista nousten. Mielessä käy, että pitäisikö kokeilla lasien ominaistaajuuden etsimistä kirkumalla kiukusta. Vähänkö olisi komeaa sanoa kirkuneensa lasit hajalle...
Marssin olohuoneeseen ja päätän lahjoittaa tuopit kirpputorille. Hetken päästä palaan puhisten keittiöön ja kohdistan vihani laseihin uudelleen.

Hypoteesi: Lasi hajoaa, jos sen viskaa seinään riittävän kovaa.

Koejärjestely: Tarvitaan (yksi, kaksi, kolme, neljä...) neljä samanlaista lasituoppia. Nakataan ne nasakasti lähimpään seinään. (Mieluusti ei kaakeliin, ettei kaakeli hajoa). Havainnoidaan tapahtuma ja lopputulos.

Työn suoritus:
Kiskaisen yhden käteeni ja heitän seinään. Kah, hajosihan se! Ilahdun hieman. Mikään kokeellinen fysiikka ei kelpaa säännöksi, ellen toista samaista koetta uudelleen. Neljä toistoa on passeli.
Yksi kerrallaan tuopit osuvat likimain samaan kohtaan seinää. Yhdestä lohkeaa vain pala, joten päätän varmistaa kokeen uudella osumalla. *klirrrr* Jepjep.

Loppupäätelmät: Hypoteesi oli oikea.

Huomioitavaa:
1) Koejärjestelystä tulee aika paljon siivottavaa.
2) Koetta ei sovi suorittaa lasten ollessa kotona.
3) Vihan purkaminen sopiviin astioihin tuottaa tiettyä tyydytystä.

Tunnisteet:

torstaina, maaliskuuta 15, 2007

Rokkenroll

Miehen hieno hankinta: Apulannan singlet 1998-2003. ;) Mielenkiintoinen kooste!

Kaunis päivä, joka tuli käytettyä pääosin töissä. Kävin esikoisen kanssa takkiostoksilla iltapäivällä. Kevättakkia oli tarve... Samalla löytyi Freerecordshopista knin kirous ja The Libertine. Indiskasta jäi käteen hieno blinkblink-kynä ja pusero. Keväisen kukkaisa paita. :D

Huomenna keväisenä töihin. Jei! Ja taas viikonloppu. Uskomatonta, että töitä on jäljellä 12 (kaksitoista) viikkoa... :o kohta on kesä.

Tunnisteet:

keskiviikkona, maaliskuuta 14, 2007

Blah

Pistokkaat voivat toistaiseksi hyvin. Toivottavasti en kastellut niitä liikaa, jotteivät mätäne...

Piha on jo puoliksi sulanut. Aikamoinen ero viime vuoteen nähden, jolloin piha oli vielä aivan jäässä tähän aikaan, ja vasta juuri ennen vappua kuravellistä päästiin eroon. Routakerros taitaa olla ohuehko tänä vuonna.

Krookukset pukkaavat edelleen vihreinä hangen lähdettyä. Mahtavatko ne tuosta vaan selvitä kuin ei mitään? :-o Vaikea uskoa.
Käpytikka on ilmiselvästi kevättä rinnassa, sen verran riehakkaasti herra paukuttaa puita ja sähkötolppia. Ratatata. :D

Edelleen väsyttää. Menin eilenkin nukkumaan jo klo 21, ja kolahdin välittömästi uneen. Määrään edelleen itselleni pakkolepoa ja yrttiteetä. Kyllä se siitä. Sunnuntaina on oltava kunnossa!

Tunnisteet:

maanantaina, maaliskuuta 12, 2007

Yhyy

Nytkö se stressin purkautuminen sitten näkyy jälkitautina? :-/ Kurkkua vähän pistelee, korvat raksahtelevat ja oikea on hieman ärtynyt, ja väsyttääkin vielä. Äiti on mättötaudissa ja koulussa on paljon sairastelijoita. Ei olisi ihme, jos joku pöpö napsahtaisi.

Määrään hoitona litroittain teetä ja yrttiteetäkin. Paljon lepoa ja villasukat jalkaan. Sohvalle viltin alle töitä tekemään. Kyllä se siitä.

Kunhan olen ensi sunnuntaina kunnossa, että voin mennä sinne uimakurssille!

sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Hieno viikonloppu

Onpa keväinen keli ollut koko viikonlopun! Aurinko paistaa ja lumi sulaa silmissä. :))) Mahtava viikonloppu muutenkin: perjantaina loistava keikka, lapset yökylässä -> on tullut nukuttua tarpeeksi. Eilen kukkien multausta, teetä hyvässä seurassa ja kirjahyllyn ihailua. Tänään kukkien multausta, pistokkaita pelargoneista.

Edessä kuistin siivous kukkien multauksen johdosta. ;) Kamala sotku.... Huomenna taas töihin uusin voimin. Hieno meininki. :)

Tunnisteet:

lauantaina, maaliskuuta 10, 2007

Rokkenroll

Tulipa sitten kuunneltua aivan mahtava keikka eilen illalla. Siis ei voi olla tottakaan!!! Odotin hyvää keikkaa, mutten mitenkään "mitään erikoista", onhan noita jo aika monta kertaa tullut käytyä katsomassa.
Porukkaa oli paikalla kuin pipoa. Keikka alkoi sopivan aikaisin, ja kesti juuri sopivan ajan. Setti oli aiwan loistawa. Uudelta levyltä tuli monta upeaa rallia, ja vanhoistakin kuulimme Minä olen voittaja, Hei hei mitä kuuluu, Mato, Ota minut mukaan, Viivakoodit, Jumala, Syöpä ja Pahempi toistaan. Joku varmasti unohtuikin listalta.

Keikan huvittavin yksityiskohta taisi olla takanani ollut nainen, joka esitti kimeän ujelluksen joka biisin jälkeen. Ujellus kesti, jua kesti, ja kesti... ja kesti, ja päättyi aina wouwouwouwou-tyyliseen huipennukseen. Uskomattomat keuhkot neidolla. :D Pyrki naurattamaan kolmannen kerran jälkeen.

Loppukaneettina: jos levy onkin aivan mahtava, keikka mäjäytti voimallisen sinetin pakettiin. Kyllä ne vaan osaavat rokata paremmin kuin kukaan muu Suomessa. Näin on.

Ei voi kyllin ylistää.

Kuva on Apulannan viralliselta kotisivulta.

Tunnisteet:

perjantaina, maaliskuuta 09, 2007

PAKINAPERJANTAI: Paha, paha päivä

Luin jokin aika sitten vanhoja blogimerkintöjäni kahden vuoden takaa. Miten saatoinkin päästää itseni siihen kuntoon? Miten annoin tehdä sellaista itselleni? Jälkiviisaus on paras viisaus. Vasta jälkeenpäin olen tajunnut, mitä minulle oikein tapahtui. Kuka teki mitä ja miksi? Mitä minä tein ja sanoin? Mitä minä EN tehnyt.

Niin se syyllistyminen toimii. Joku syyllistää ja näykkii. Toinen syyllistyy ja kutistuu pienemmäksi ja pienemmäksi, kunnes raja tulee vastaan. Silloin jo romahtaa, tai sanoo itselleen "noin ei voi minulle tehdä". (Minä toteutin molemmat. Ensin romahdin ja sitten nostin itseni suosta. Hitaasti. Hi-taas-ti.)

Muistan pahimman pohjan kuin eilisen. Miten voisin unohtaa? Muistan sen tunteen, kun hoin itselleni kerta toisensa jälkeen mantran lailla: tämä muuttuu paremmaksi, tämä muuttuu paremmaksi,... Ei voi enää huonommaksi mennä... pakko muuttua paremmaksi... (Vaan voi vieläkin huonommin mennä - totesin myöhemmin.)

Niin kiusaaminen toimii. Kiusaa, kiusaa, kunnes se katkeaa. Kiusaaminen on kiusaajalle hetken huuma, kun taas kiusattu kokee tilanteen jatkuvana.

Pidin ennen itseäni melko vahvana, mutta näköjään aasiltakin selkä katkeaa, kun tarpeeksi siihen lastaa.

Kuva on sivulta http://www.lifemag.info/

--

Tulipa vähän synkeä vuodatus. Jos luovuus herää, kirjoitan toisenkin - eri sävyssä.

Tunnisteet:

torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Siivoaminen etenee

Voi onnea. Uuden kirjahyllyn myötä tilaa vapautuu vaikka millä mitalla! Liinavaatekaappikin tuli samalla siivottua (vaan ei siirrettyä). Vanhat paperiläjät saivat kyytiä. Lehtipinosta valitsin säästettävät ja loput ovat "tämä menee terveyskeskuksee" -pinossa.

En voi kyllin ylistää tuota tilaihmettä. :D

Esikoinen tuli kesken päivää kotiin pikku kuumeessa. Tauti ei liene kovin vakava, koska sälli jaksaa mukavasti koheltaa edelleen. Toivottavasti poika on kunnossa huomenna, jotta pääsee yökylään.

Diudiu, eiku töitä painamaan.

keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2007

Kirjoja!

Työpäivän jälkeen lojuin aivot tyhjäkäynnillä ja kuola suupielestä valuen sohvalla tuijottamassa uutta hyllyä. On se vaan hieno. Pohdinpa siinä, mitä kaikkia huonekaluja pitää siirtää, jottei kämppä näytä ahtaalta.
Mopo meinasi lähteä keulimaan iloisesti heti alussa: mielestäni oli mainio idea siirtää liinavaatekaappi (toisesta huoneesta) kuistille. Mies sai onneksi pääni käännettyä, ja loppujen lopuksi vain telkkari siirtyi. :D

Loppuosa päivästä okin mennyt paperipinoja siivotessa ja kirjoja silitellessä. Oi että on ollutkin joitakin kirjoja ikävä. Ulkorakennuksesta pitää oitis hakea surkeasti kaipaamiani klassikoita hyllyyn. :)
Kirjat tulevat muuttamaan vielä monta kertaa hyllystä kaappiin ja takaisin hyllyyn, eiku eiku... Kaipa hylly kesälomalla muotoutuu esteettiseksi kokonaisuudeksi.

Kuten Flickrin kuvasta näkyy, DVD:itä on täysin epäsopiva määrä. (Ne ovat tuolla toiseksi ylimmässä rivissä. Eikös vaan näytäkin vajaalta tuo toinen puolikas? :D Muutama iso puute kokoelmassani onkin, esimerkiksi en edelleenkään omista Taru sormusten herrasta -trilogiaa. Kirjana tietenkin, mutta...

Kirjahyllykirjahyllykirjahylly.

Toimintaterapia teki hyvää aivoille, jotka ovat ylirasittuneet kaikesta ajattelemisesta ja töiden tekemisestä. ;)
Jottei totuus kuitenkaan unohtuisi, huomenna on taas työpäivä, joten taidanpa siirtyä oppikirjojen pariin loppuillaksi.

P.S. Kommentointi ei pelitä. :-o Huomasin, kun yritin vastata alempaan kommentoineille. Pöh.

Tunnisteet:

tiistaina, maaliskuuta 06, 2007

Jees jees...

Kärsimyskukasta ei ole edelleenkään terhakkaa kukkivaa kuvaa. Huomenna aukeaa varmaan yksi lupaavan iso nuppu. Ehkä sitten?

Uimaan en tänään ehtinyt/jaksanut mennä, mutta tulipa tehtyä hommia. Huomenna aamulla aion vakaasti painua altaaseen ennen lounasta. Päivän saavutukseksi jäi siis mp3-soittimen musiikkipäivitys. Laitoin Jarrea, Kate Bushia ja Manu Chaon valittuja kappaleita.

Päivän ilahdutus: Levy-Yhtiön paketti saapui mukanaan kaksi upeaa t-paitaa. Pitääpä laittaa toinen heti huomenna päälle. :)))

Olipa taas tärkeää kerrottavaa. Maa järisee. :D

--

P.S. Olihan mulla tärkeääkin kerrottavaa: Meiän kirjahylly tulee huomenna! Kuvia luvassa.

maanantaina, maaliskuuta 05, 2007

Oijoi.

Huomenna on syytä ehtiä uimaan. Alkaa kiristää pinnaa. Jos ei huomenna, sitten keskiviikkoaamuna.

Tekisi mieli kirjoittaa pakinaperjantaihin anti-ystävästä, mutta jääköön moiset vellomiset omaan arvoonsa edelleen. Pinnaa asian ajattelu kuitenkin kiristää entistä enemmän. Vaivaa, etten tullut ikinä hoitaneeksi asiaa loppuun. Toisaalta taas - en usko, että sen hoitamisesta mitään olisi tullut kuitenkaan. Eri planeetalle on aika vaikea huutaa (etenkin kun puhutaan eri kieltä).

Vielä viimeinen iso työrypistys tälle viikolle, ja loppu menee sitten normaalitilassa taas. :) Huhhuh, alkaa veto loppua välillä.

--

Loppukaneettina mainittakoon, että kadulla näkyy asfaltti jo lumen alta. :) Aurinko on aika armoton jo päiväsaikaan. Hanki ja kirkas paiste eivät tee päänsäryille hyvää...

Kevät. KEVÄT!

sunnuntaina, maaliskuuta 04, 2007

Töitä vältellen...

Hallattarelta napattu meemi.

Kerro kuudesta omituisimmasta tavastasi.


  • Hamstraan erilaisia irtoteelaatuja. Rakastan teetä ja juon sitä paljon - pitää olla, mistä valita. Laatikosta taitaa löytyä tällä hetkellä n. 15 eri teelaatua.

  • Rakastan vinkeitä sukkia. Mitä räikeämmän väriset, sen parempi. Sukkalaatikkoni on mielenkiintoinen näky. Uusimmat hankintani ovat upeat vaaleanpunaiset possusukat.

  • Sisäinen puutarhurini ei ole tyytyväinen, ennen kuin olen ostanut liikaa kasveja kuistille, ja tulee mahtumisongelma. Silti kukkakauppaan mennessäni olen valmis ostamaan niitä lisää.

  • Liikutun elokuvissa THX-tunnarin tai elokuvayhtiön tunnarin tullessa.

  • Voin kuunnella Radioteatterin kuunnelmaa Linnunradan käsikirja liftareille vaikka joka ilta nukkumaan mennessäni. Tarpeen vaatiessa vaikka koko yön. Mies ei kuitenkaan voi. Se tuli selväksi esikoista odottaessani. Mies siirtyi sohvalle nukkumaan välillä.

  • Seuraan innoissani useampaakin sivustoa, joista monikaan ei ehkä ole niin haltioissaan. Toinen tärkeimmistä on Åbo Akademin sääsivu. Sillä on jopa uusia lämpötilagraafeja! Ihanaa. :) Toinen jatkuvasti seuraamani on Fingridin portaali, jonka mielenkiintoisimmat seurattavat ovat tietenkin "voimajärjestelmän tila" ja "kulutusennuste".


Saa nauraa. Haastaminen jääköön. Vastatkoon ken haluaa.

Tunnisteet:

PAKINAPERJANTAI: Luotettavin ystävä?

Otan parhaan ystäväni illalla sänkyyn kanssani. Hän jaksaa lohduttaa silloinkin, kun en kestä enää yhtään enempää. Hänen lohduttavia sanojaan kuulen yhä uudelleen ja uudelleen. Hän maalaa mieleeni lohdullisia, tuttuja kuvia. Hän kertoo iltasadun, kun sitä tarvitsen, aforismin joskus toiste.

Hän on aina saatavilla. Aina. Viimeiseksi ennen nukahtamista käännän vielä yhden sivun. Suljen kannen ja käännän kylkeä. Saatan nukahtaa ystäväni kainalossani.

Tunnisteet:

Alanko oppia viimein?

Ihan kuin olisin alkanut oppia töiden rytmitystä. Paniikki on ollut paljon pienempi kuin odotin. Lepoa ei tänä viikonloppuna ole saanut, mutta joutaahan sitä sitten relaamaan ensi viikolla jo. Kuka sitä paitsi käski laittaa kellon soimaan aamulla, että katsoo telkkarista hiihtoa kumpanakin aamuna? :p

Eilen pojan uimatreenimatkalla oli NIIN KEVÄT! Aurinko kilotti voimissaan ja lumi suli kevät tuli puro sanoi pulipuli. Ulkorakennuksen seinustalla näkyy ihan aitoa, oikeaa hiekkaa! ;) Rännit lotisevat ja linnut laulavat. Voi onnea.

Kukkakärpänen iski, puri ja haukkasi ison palan. Perjantaina kävin töistä kotimatkalla Raision Kukkatalossa kärsimyskukkaa "katsomassa". Käteen jäi myös tuoksupelargoni ja yksi "tavallinen". Ja kaksi maljakkoa. Eilen "piipahdin" Plantagenissa kasvilamppua kysymässä. Ei ollut niitä, mutta oli sen sijaan ihana jalopelargonia halvalla. Ja multaa mullanvaihtoa varten. Kylvömulta jäi hommaamatta ja nyt harmittaa. Olisi ollut hyvä päivä pistokkaita varten. Noo, ensi viikolla sitten, kun aikaa on paremmin.

Kuten kuvasta näkyy, Mårbacka ei ole ihan herkkä pelargonia. Leikkasin sen joku aika sitten tikuiksi, ja eikös vaan hän ala uskollisesti versoa uudelleen. :)))) Flickrissä on lisää hankinnoista, jos kiinnostaa.

Tunnisteet: ,